Γωνιακό κιβώτιο ταχυτήτων χρησιμοποιείται ευρέως

Γωνιακός κιβώτιο ταχυτήτων Η κοινή μέθοδος λίπανσης του κιβωτίου ταχυτήτων έχει τη λίπανση λαδιού γραναζιών, τη λιπαντική λίπανση λίπους ημιζωής, τη λίπανση στερεών λιπαντικών με διάφορους τρόπους. Γωνιακό κιβώτιο ταχυτήτων Για τη σφράγιση είναι καλύτερη, η ταχύτητα είναι υψηλότερη, το φορτίο είναι μεγάλο, η απόδοση σφράγισης είναι καλή μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λίπανση του γραναζιού. Για το αεροστεγές δεν είναι καλό, η ταχύτητα περιστροφής είναι χαμηλή μπορεί να χρησιμοποιήσει semifluid λιπαντικό λιπαντικό γράσο? για περιπτώσεις απαγορευμένων πετρελαίου ή σε περιπτώσεις υψηλής θερμοκρασίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί λιπαντική σκόνη εξαιρετικά λεπτού διθειούχου μολυβδαίνιου

Το κιβώτιο ταχυτήτων χρησιμοποιείται ευρέως στη μηχανική μετάδοση σημαντικών εξαρτημάτων, ένα ζεύγος ταχυτήτων, λόγω της αναπόφευκτης ύπαρξης της απόστασης των δοντιών, του δοντιού και άλλων σφαλμάτων. ο θόρυβος μεταξύ της επιφάνειας του δοντιού λόγω της σχετικής ολίσθησης παρουσιάζει επίσης θόρυβο τριβής.


Επειδή το γρανάζι είναι το βασικό μέρος της μετάδοσης του κιβωτίου ταχυτήτων, είναι απαραίτητο να μειωθεί ο θόρυβος του κιβωτίου ταχυτήτων.


Γενικά, ο θόρυβος του συστήματος μετάδοσης εμφανίζεται κυρίως στις ακόλουθες πτυχές:


1. Σχεδιασμός εργαλείων. Η ακατάλληλη επιλογή των παραμέτρων, η επικάλυψη μέσω μικρής αλλαγής προφίλ δοντιού ή καθόλου επισκευή, η δομή του κιβωτίου ταχυτήτων είναι παράλογη. Κιβώτιο ταχυτήτων Το σφάλμα του τμήματος βάσης και το σφάλμα του δοντιού είναι υπερβολικά μεγάλα, η ροπή είναι πολύ μεγάλη και η τραχύτητα της επιφάνειας είναι μεγάλη.


2. Σύστημα μετάδοσης και κιβώτιο ταχυτήτων. Η εκκεντρότητα του συγκροτήματος, η ακρίβεια χαμηλής επαφής, ο παραλληλισμός του άξονα, ο άξονας, το έδρανο, η ακαμψία στήριξης δεν αρκεί, η ακρίβεια της περιστροφής του ρουλεμάν του κιβωτίου ταχυτήτων δεν είναι υψηλή και δεν είναι σωστή.


3. Άλλες πτυχές της ροπής εισαγωγής. Καταγράψτε διακυμάνσεις της ροπής στρέψης, δόνηση στρέψης με άξονα, μοτέρ και άλλη μετάδοση της ζυγαριάς του ζεύγους.

1. Το κιβώτιο ταχυτήτων υιοθετεί το γενικό σχέδιο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως το ειδικό κιβώτιο ταχυτήτων της βιομηχανίας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη.


2. Η υλοποίηση του παράλληλου άξονα, ευθεία άξονα, οδοντωτό κιβώτιο ταχυτήτων κάθετο, οριζόντια γενική κουτί, ο τύπος των συστατικών μειώθηκε, το μέγεθος του μοντέλου αυξηθεί.


3. Η χρήση της δομής του αμαξώματος, του μεγάλου κιβωτίου ταχυτήτων και του ανεμιστήρα, των κυλινδρικών γραναζιών και των ελικοειδών κωνικών γραναζιών είναι η προηγμένη τεχνολογία λείανσης, το Bevel Gearbox έτσι ώστε η όλη αύξηση της θερμοκρασίας του μηχανήματος, η μείωση του θορύβου, η αξιοπιστία της λειτουργίας βελτιωθεί, η ισχύς μεταφοράς αυξάνεται.


4. Τρόπος εισόδου: Φλάντζα σύνδεσης κινητήρα, είσοδος άξονα.


5. Τρόπος εξόδου: Ο συμπαγής άξονας με επίπεδο πλήκτρο, ο κοίλος άξονας με επίπεδο πλήκτρο, ο κοίλος άξονας με συμπαγή δίσκο επέκτασης, ο κοίλος άξονας με σύνδεση spline, ο συμπαγής άξονας με σύνδεση spline και ο συμπαγής άξονας σύνδεσης φλάντζας.


6. Κιβώτιο ταχυτήτων Λειτουργία τοποθέτησης: οριζόντιος, κάθετος, βασικός τύπος ταλαντευόμενου κιβωτίου ταχυτήτων, τύπος βραχίονα στρέψης.


7. Το προϊόν σειράς κιβωτίων ταχυτήτων έχει προδιαγραφές τύπου 3, η σειρά μετάδοσης επιβράδυνσης έχει τον αριθμό $, ο λόγος ταχύτητας 1,25 και ο συνδυασμός σειράς R, K, S επιτυγχάνουν το μεγαλύτερο λόγο ταχύτητας.