Αντίσταση οδήγησης κιβωτίου ταχυτήτων

Το κιβώτιο ταχυτήτων βασίζεται σε αρθρωτή αρχιτεκτονική δομοστοιχειωτή δομή, το κιβώτιο ταχυτήτων Miter μειώνει σημαντικά τον τύπο των εξαρτημάτων, κατάλληλο για παραγωγή μεγάλης κλίμακας και ευέλικτη επιλογή. Επίσης γνωστά ως κιβώτια ταχυτήτων (π.χ. κιβώτια ταχυτήτων) στα εξαρτήματα αυτοκινήτων.

1, σε ένα ευρύ φάσμα για να αλλάξετε το μέγεθος της ταχύτητας οδήγησης του αυτοκινήτου και το μέγεθος του τροχού στον τροχό κίνησης του αυτοκινήτου.

Λόγω των διαφορετικών συνθηκών οδήγησης του αυτοκινήτου, απαιτείται η ταχύτητα οδήγησης και η ροπή οδήγησης του οχήματος να ποικίλλουν ευρέως. Για παράδειγμα, το κιβώτιο ταχυτήτων Miter στην ταχύτητα οδικής ταχύτητας θα πρέπει να μπορεί να φθάνει τα 100km / h, ενώ στις αστικές περιοχές η ταχύτητα είναι συχνά 50km / h ή έτσι. Τα άδεινα οχήματα στο δρόμο, η αντίσταση στην οδήγηση είναι πολύ μικρή, και όταν φορτωθεί σε ανηφόρα, η αντίσταση στην κίνηση θα είναι μεγάλη. Κιβώτιο ταχυτήτων Τα χαρακτηριστικά του εύρους στροφών του κινητήρα του αυτοκινήτου είναι μικρότερα και η κλίμακα ροπής δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις πραγματικές ανάγκες του δρόμου.

Ο στροφαλοφόρος κινητήρας ενός αυτοκινήτου είναι γενικά ικανός να στρέφεται προς μία κατεύθυνση και το αυτοκίνητο μερικές φορές χρειάζεται να μπορεί να επιστρέψει προς τα εμπρός, έτσι ώστε το όχημα να χρησιμοποιείται συχνά για την αναστροφή του οχήματος.

Όταν ο συμπλέκτης είναι ενεργοποιημένος, το κιβώτιο ταχυτήτων δεν μπορεί να εξάγει ισχύ. Για παράδειγμα, είναι δυνατόν να διασφαλιστεί ότι ο οδηγός θα απελευθερώσει το πεντάλ συμπλέκτη από το κάθισμα του οδηγού όταν ο κινητήρας δεν σβήσει. Μετάδοση μέσω του μηχανισμού μετάδοσης μεταβλητής ταχύτητας και του μηχανισμού ελέγχου μεταβλητής ταχύτητας δύο τμημάτων. Η κύρια λειτουργία του μηχανισμού μετάδοσης μεταβλητής ταχύτητας είναι η αλλαγή της τιμής και της κατεύθυνσης της ροπής και της ταχύτητας. Κιβώτιο κιβωτίου ταχυτήτων Η κύρια λειτουργία του μηχανισμού ελέγχου είναι ο έλεγχος του μηχανισμού μετάδοσης, για να επιτευχθεί ο μετασχηματισμός της μετάδοσης του κιβωτίου ταχυτήτων, δηλαδή το κιβώτιο ταχυτήτων Miter για να επιτευχθεί μετατόπιση για να επιτευχθεί μεταβλητή ροπή στρέψης.

Το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων χρησιμοποιείται κυρίως για τη μείωση της αρχής της μετάδοσης γραναζιών. Με απλά λόγια, το κιβώτιο ταχυτήτων έχει πολλαπλά σύνολα γραναζιών από τα διαφορετικά γρανάζια, και το αυτοκίνητο όταν η συμπεριφορά στροφής, το κιβώτιο ταχυτήτων είναι, μέσω της λειτουργίας του κιβωτίου ταχυτήτων, στις διαφορετικές ταχύτητες. Όπως στη χαμηλή ταχύτητα, έτσι ώστε το γρανάζι μετάδοσης από το μεγάλο έργο, και σε υψηλή ταχύτητα, έτσι ώστε το γρανάζι μετάδοσης από το μικρό έργο.